Dagens skönhetsideal

Tänker ni lika mycket som jag på hur dagens skönhetsideal ser ut? Hur mycket det egentligen påverkar oss människor, framförallt ungdomarna. Att vi måste se ut på ett visst sett för att vi ska bli accepterade och omtyckta av andra. Vad hände t.ex med att kvinnor med runda fina kurvor va de som va vackrast? Vad får vi alla dessa idealen ifrån? Vad är det som påverkar oss att följa detta ideal?
 
Tidningar, hemsidor, tv program och alla andra sorters medier... Det är där vi kan se allt från program som Victoria Secret, där flickorna kallas änglar och har den såkallade "perfekta" kroppen. Bland dessa medier kan vi även hitta artiklar som säger "gå ner 10kg på en månad" eller "Caroline 25 år efter fettsugning - har aldrig mått bättre". 
Detta är saker som påverka oss unga så himla enkelt. Några som påverkas extra mycket av dessa saker är vi unga flickor.  Efter att ha sett på en Victoria Secret show eller något liknande, då vill alla helt plötsligt se ut som dom. Då börjar de dra in med träning och sen minskar de mer och mer på maten. Vissa byter även ut sin mat till barnmat eller sluta äta överhuvudtaget, vilket inte är bra alls. Folk har drabbats av svåra sjukdomar och ätstörningar pga dagens skönhetsideal. Varför gör ni detta tjejer? Jo, för att ni tror att ni kommer bli mer omtyckta och se "snyggare" ut i andras ögon. Det är samma med dagens killar, de tror att om man har den såkallade "perfekta" vältränade kroppen så får de fler tjejer och fler "ligg" (skämtosido)? Nej. Så är det inte... Va er själva tjejer och killar! Okej om ni trivs med att träna, vara vältränad, men försök ändå att vara nöjda med er själva ändå och sabba inte för er själva.
 
Ni är fina som ni är, långa som korta, "smala" kroppar som kurviga... Din kropp är DU. Den gör dig till den du är... Ändra inte på de! Du behöver inte ha de största brösten, plattaste magen och de snyggaste höfterna, som alla nu ser de som. Va dig själv, försök inte vara som alla andra. Det är våra olikheter som gör oss speciella, right? Hur roligt hade det varit om alla runt omkring oss såg likadana ut. Skit trist. Så ställ dig framför spegeln och kolla på dig själv med ett leende på läpparna och va nöjd över hur du ser ut och hur du är skapad, låt inte medierna, folk runt omkring osv ändra på den DU är. Du är fin precis som du är, tänk på det.
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0